Dans- och djembecamp i Saint-Louis, Senegal 28. dec. 2018 - 11. jan.2019


Dj͏e͏m͏b͏e͏d͏a͏n͏s ͏o͏c͏h ͏d͏j͏e͏m͏b͏e͏t͏r͏u͏m͏m͏o͏r, ͏Sa͏i͏n͏t-Lo͏u͏i͏s, ͏Se͏n͏e͏g͏a͏l ͏m͏e͏d ͏Ba͏k͏a͏r͏y ͏Mb͏e͏n͏g͏u͏e ͏o͏c͏h ͏Th͏i͏a͏r͏a ͏Mb͏a͏y͏e!

Välkomna till ett trum- och danscamp i Saint Louis, Senegal! Högklassig undervisning i musik och dans och nära kontakt med den lokala kulturen. Du kommer att få lära dig Djembetrummor och djembedans med Bakary Mbengue och Thiara Mbaye som tillhör senegalesiska griotfamiljar. En griot är en västafrikansk musiker, dansare och historieberättare som har fått med sig musiken sedan födseln.

Program:
Frukost. Trumklass på förmiddagen (ca 3 timmor). Lunch och vila. Dansklass på sen eftermiddag (ca 2 timmor). Kvällsmat. Du kommer också få möjligheten att få prova på Sabar dans och att spela Sabar trummor. Alla lektioner ackompanjeras av Saint-Louis' bästa trummisar!
Vi avslutar med ett Tannebeer party då alla är med och dansar, sjunger och spelar! En av dagarna åker vi till nationalparken för att få uppleva djur och natur. Du kommer att kunna besöka marknader och gå på konserter.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.


Vad är inkluderat? 
I priset ingår boende, dans- och trumklasser, dricksvatten och mat i form av frukost och lagad traditionell senegalesisk lunch och kvällsmat samt transfer till och från flygplatsen (för en grupp, ej för enskilda personer som väljer att komma eller åka hem på andra tider än gruppen).
Det går bra att väIja endast danskurs eller trumkurs. I så fall betalar du endast för en kurs.

Om Bakary:
Bakary Mbengue Bakary kommer från en griotfamilj i Saint-Louis i norra Senegal! En griot är en historieberättare, dansare och musiker. Bakary bor i Malmö och är en av de främsta djembespelarna som Sverige har att erbjuda och en fantastisk pedagog. Bakary bor sedan fyra år i Malmö. Han har egna trumklasser i Malmö och har även spelat med Danmarks Radios big band och artister som Dawda Jobarteh och Oumou Sangaré. Han har turnerat i Frankrike och spelat på Saint-Louis Jazz Festival. Bakary spelar sabar, talking drum och doun doun, men det är djemben som ligger varmast om hjärtat. Bakarys elever uttalar att han är professionell, pedagogisk och har tålamod - med Bakary finns det något för alla nivåer.

Om Thiara:
Thiara Mbaye kommer också från en griotfamilj och har födds och uppväxt i Dakar där hon har dansat på otaliga musikvideor och konserter med lokala artister. I Saint-Louis har hon dansat vid den internationella jazzfestivalen med banden Sunu Jant och Lampfall Ballet de Saint-Louis. Thiara dansar båda djembe och sabar. Hon ger också danslektioner och undervisade även på förra årets workshop i Saint-Louis!


För mer information och intresseanmälan kontakta Elisabeth Linderod på elisabeth.linderod@gmail.com eller 0761615688.


Mia Bergdahl, som var med på dans- och djembecamp 2017/2018 säger: "Det var en fantastisk upplevelse, med mycket dans och trummor av hög klass, i en spännande miljö. Bakary, Thiara och de andra musikerna jag träffade har blivit mina vänner och jag är så glad att jag följde med. Jag följer med nästa gång igen!"

"Min första resa till Senegal gav mej så många innerliga upplevelser och ett skönt lugn i själen. Att varje dag få spela Djembe, dansa och sjunga tillsammans med Bakary, Thiara och övriga musiker var mycket lärorikt. Jag måste helt enkelt tillbaka till Saint Louis igen!” - Lotta Söderqvist

"Workshop- resan till Senegal och St. Luis överträffade alla mina förväntningar. Bakary och Thiara och de andra musikerna såg till att vi lärde oss mycket under vår vistelse. Men resan bjöd på så mycket mer. Den gav mig nya perspektiv och insikter. Helt säkert är att jag kommer tillbaka." - Åsa Yderstedt